Dekkmontering

Når du ber Storbilservice om å montere dekkene dine, gir vi mye ekstra verdi til deg som kunde.

Dekkmontering kan virke som en rutinejobb, men hvis den utføres på en profesjonell måte, kan den bidra til økonomi og sikkerhet for kjøretøyet ditt. Derfor bør du alltid avtale med oss når du trenger dekkbytte eller sesongmessig dekkbytte.

Dekkmontering

Råd om dekkvalg og plassering

Kompetent og nøye balansering og justering

Sesongmessig lagring av dekk

Godt å vite

Hvorfor velge oss for dekkmontering, hjulbalansering og justering?

Velg oss for dekkmontering og få enestående verdi. Vi vurderer dekkene dine ærlig og gir personlig råd. Vi går aldri på akkord med kvaliteten, da det er risikabelt og slites fort med dårlige dekk.

Vi følger beste praksis for dekkplassering. Det er avgjørende å ha identiske dekk på kjøretøyet ditt, eller i det minste på hver aksel. Vi kan foreslå å plassere de beste dekkene på forakselen der trekkraft og slitasje er viktigst.

Våre dyktige dekkbyttere er eksperter på hjulbalansering og justering. Balansering innebærer å legge til vekter for å sikre jevn vektfordeling rundt hjulet. Dårlig balanserte hjul forårsaker vibrasjoner og skader dekkene. Vi kan anbefale hjuljustering hvis dine gamle dekk hadde spesifikke slitasjemønstre eller hvis styringen føles feil. Nøyaktig hjuljustering kan til og med forbedre drivstofføkonomien.

Stol på våre opplærte fagfolk for ekspert dekkmontering. Vi bryr oss om din sikkerhet, tilfredshet og at jobben blir gjort riktig.

Tegn på at du trenger dekkbytte

For å avgjøre om du trenger å bytte dekk, sjekk mønsterdybden. Et enkelt triks er å sette inn en mynt i mønstrene og sammenligne den med offisielle retningslinjer. Det er en god vane å sjekke dekkene dine ved starten av hver sesong. Hvis du er usikker, er det best å søke profesjonell rådgivning. Vi har riktige verktøy, som en ordentlig dekkdybdemåler, for å vurdere mønsterdybden nøyaktig.

Vær oppmerksom på sprekker på dekkveggen. Selv med moderne dekkforbindelser kan dekkene forringes over tid. Dette er spesielt viktig å merke seg hvis du kjøper et kjøretøy som har stått ubrukt en stund.

Hvis du oppdager hull, sprekker, utbuling eller gjenstander som sitter fast i gummien under inspeksjonen, er det på tide å søke råd fra oss. På samme måte, hvis et dekk har vært flatt over en lengre periode, anbefales det å bytte det. Ikke nøl med å besøke oss for dekkbytte når det er nødvendig.

Fordeler med vinterdekk

Mange mennesker skifter nå dekkene sine sesongmessig av gode grunner. I noen land er det en juridisk plikt å ha vinterdekk i vintermånedene, spesielt i fastlands-Europa. Men det handler ikke bare om mønsteret for snø- og gjørmefordeling. Forskjellige dekkforbindelser brukes for vinteren og sommeren, og gir optimalt veigrep ved spesifikke temperaturer. Å bruke vinterdekk, uavhengig av snø, gir bedre kjøreegenskaper. Om sommeren gir det å bytte til dekk med sommerforbindelse og mønster sikker en jevn og drivstoffeffektiv kjøretur.

Snakk med oss om montering av vinterdekk, og vi vil anbefale deg høykvalitets alternativer med offisielt snøkrystallmerke på sideveggen. Vi tilbyr også praktisk dekklagring for dekkene du tar av kjøretøyet ditt. Hold deg trygg og nyt fordelene med sesongmessige dekkbytter.»

Er det på tide å bytte dekk?

Du kan bestille time for dekkmontering hos oss i dag på noen få enkle steg. Vi vil gi deg en service av samme nivå som produsenten, basert på kjøretøyets alder og kjørelengde.

Alternativt, hvis du har spørsmål eller ønsker å snakke med oss først, kan du ringe oss eller sende oss en e-post.»

Vårt eksperttips

«Sørg for å utføre regelmessige dekkkontroller – dette inkluderer sjekk av lufttrykk, mønsterdybde og skader.»